Saláty

Míchaný salát s pomeranči

Vaříme s nutriční terapeutkou Jitkou Ruskovou.

4 porce

Míchané listové saláty( Lollo rosso, Lollo biondo)
1 ks ledový salát
1 ks pomeranč
1 ks salátová okurka
1 ks karotky
50 g sekaných vlašských oříšků

Citrónový dresink
1 lžíce medu
4 lžíce panenského olivového oleje (nebo ořechového)
4 lžíce citrónové šťávy a kůry z jednoho citrónu
sůl

Postup:
Metličkou v misce rozšleháme med s citrónovou šťávou, kůrou a za stálého šlehání přidáváme olivový olej (jako když se připravuje majonéza). Tento univerzální dresink se podává k jakémukoli zeleninovému salátu. Lehce osolíme.

Zeleninu dobře smícháme s dresinkem a oříšky. Aranžování pokrmů záleží na vlastní fantazií.

Další recepty