Různé

Jarní bylinkový krém s křepelčím vejcem

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Míšou Tomešovou.

2 porce

200 ml kuřecího vývaru
50 ml zakysané smetany
50 ml smetany nízkotučné
1 svazek jarní cibulky
100 g mladého špenátu
čerstvé bylinky (kerblík, libeček, listová petržel)
margarín na zjemnění
2 ks křepelčích vajec
sůl, pepř

Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a orestujeme, přilijeme kuřecí vývar a necháme zavařit, přilijeme smetanu a lehce provaříme. Poté přidáme špenát, bylinky, margarín a ponorným mixérem vymixujeme hladký krém, jemné konzistence. Polévku dále nevaříme, jelikož by bylinky ztratily chuť a vůni, a navíc polévka by nezůstala krémově zelená, ale zešedla by. Do jednotlivých porcí nakonec vkládáme vařené nebo ztracené křepelčí vejce.

 

Další recepty