Různé

Kuřecí špíz s hruškou v celozrnné bagetě

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Míšou Tomešovou.

2 porce

150 g kuřecích (krůtích) prsou
50 g červené papriky
50 g žluté papriky
150 g hrušek
50 g cukety
30 g čerstvého špenátu
100 g salátu friseé
1 lžička olivového oleje
klíčky z ředkvičky
2 ks celozrnné bagety
sůl a pepř

 

Čerstvé kuřecí (krůtí) prso osolíme, opepříme a nakrájíme spolu s čerstvou hruškou a paprikou na menší kostičky. Omytou cuketu pokrájíme na menší kolečka a vše ve stejném pořadí postupně napícháme na špejli. Na rozpálenou pánev si nalijeme olej a špíz a ze všech stran důkladně ogrilujeme. Bagetu si poté nakrojíme pouze z jedné strany a naplníme jí omytým salátem friseé a čerstvým špenátem. Nyní již vkládáme hotový špíz a na závěr zdobíme klíčky z ředkvičky.

Další recepty