Saláty

Kuřecí salát se špenátem a pomerančem

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Míšou Tomešovou

200 g kuřecích prsou
½ ledového salátu
1 dcl pomerančového 100% džusu
3 polévkové lžíce extra Virgin olivového oleje
50 g mandlí
200 g listového špenátu
150 g ementálu 40 % t.v.s.
sůl
bílý pepř
pomeranč – na ozdobu

Čerstvé kuřecí prso omyté, nakrájené na kostičky zprudka orestujeme na lžíci olivového oleje. Poté přidáme mandle, propraný listový špenát, lehce osolíme a opepříme. Metlou našleháme pomerančovou šťávu s olivovým olejem a promícháme s ledovým salátem. Vše naaranžujeme na talíře a posypeme najemno strouhaným ementálem. Zdobíme pomerančovými segmenty.

Další recepty