Těstoviny

Restované rýžové nudle – Thajsko

Vaříme s nutriční terapeutkou Jitkou Ruskovou

pro 4 osoby

1 balení rýžových nudlí
100 g pórku
100 g mrkve
100 g sojových výhonků
1 větší cibule
2 stroužky česneku
4 vejce
250 g kuřecího masa (nebo smaženého tofu)
4 lžíce oleje
1 lžíce tamarindové omáčky
1 lžíce rybí omáčky
chilli papričky
čerstvě drcený pepř
4 lžičky cukru krupice
hrst nasekaných arašídů
citronová šťáva
Koriandr na ozdobu

Rýžové nudle, necháme7 minut namočit v horké vodě, pak scedíme a propláchneme studenou vodou. Pórek, mrkev, cibulku a cibuli nakrájíme na tenké nudličky. Česnek na tenké plátky. Ve WOKU rozehřejeme olej a orestujeme vejce. Přidáme nudličky cibule, plátky česneku, orestujeme a pak vložíme nudličky kuřecího masa. Opět orestujeme. Přidáme nudle, mrkev, sojové výhonky, pórek a jarní cibulku a dobře promícháme. Dochutíme rybí a tamaridnovou omáčkou, cukrem, pepřem a případně dosolíme. Nakonec přidáme nasekanou čili papričku. Na talíři posypeme sekanými arašídy a zastříkneme citronovou šťávou. Ozdobíme Koriandrem.

Další recepty