Saláty

Špenátovo-jablečný salát s česnekovými krutony

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Věrou Královou

50 g špenátu
50 g polníčku
50 g ledového salátu
1 velké jablko
40 g čerstvé ředkvičky
20 g semínek z tykve
celozrnný chléb
stroužek česneku
rostlinný tuk

zálivka:
2 lžičky jemné hořčice
2 lžíce jablečného octa
4 lžičky jablečného moštu
2 lžičky olivového oleje
lžička medu

Všechny suroviny na zálivku rozmixujeme dohladka. Na talíř si připravíme natrhané listové salát, proložíme na plátky nakrájeným jablkem, ředkvičkou. Lehce promícháme se zálivkou a posypeme tykvovými semínky. Na závěr přidáme česnekové krutony. Ty připravíme z celozrnného chleba, který nakrájíme na kostičky a spolu s rozmačkaným česnekem orestujeme na pánvi na troše rostlinného tuku.

Další recepty