Různé

Bramboráčky s křenem

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Věrou Královou

200 g brambor
2 vejce
3 jarní cibulky, jemně pokrájené
lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
sůl, pepř
špetku mletého kmínu
Pár kapek rostlinného oleje

2 lžíce zakysaného krému na bázi rostlinných tuků
pažitka

Brambory oškrábeme a nastrouháme. Vymačkáme tekutinu, dáme do mísy a přidáme vejce, nastrouhaný křen, najemno nakrájenou jarní cibulku, ochutíme solí a pepřem a dobře promícháme. Rozehřejeme si pánev a na ní dáme pár kapek oleje. Ze směsi vytvoříme na pánvi placičky, které z obou stran dozlatova opékáme (cca 2-3 minuty z každé strany). Poté odsajeme přebytečný tuk ubrouskem, dáme na talíř a zdobíme zakysaným krémem,

do kterého jsme vmíchali nadrobno nakrájenou pažitku.

Další recepty