Zeleninová jídla

Zelené fazolky s celerem v rychlé omáčce

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Věrou Královou

125 g celeru
150 g zelených fazolek
čerstvý koriandr na ozdobu

zálivka:
lžíce olivového oleje
1 chilli paprička
2 stroužky česneku
lžička mletého zázvoru
lžíce medu
lžíce sojové omáčky
3 lžíce octa

Očištěný a okrájený celer nakrájíme na hranolky a dáme vařit (vaříme nejlépe v páře). Poté přidáme zelené fazolky a vaříme do změknutí. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou a jader zbavenou chilli papričku, nahrubo nasekaný česnek, zázvor a restujeme dozlatova. Přidáme med, sojovou omáčku a ocet. Vaříme cca minutu (do zhoustnutí). Zálivku smícháme se zeleninou, necháme krátce zchladnout, ozdobíme koriandrem a podáváme.

Další recepty