Ryby a mořské plody

Zeleninová rýže s lososem

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Věrou Královou

2 porce

1 lžíce olivového oleje
½ cibule
stonek řapíkatého celeru
½ červené papriky
stroužek česneku
¼ lžičky mletého zázvoru
¼ lžičky kajenského pepře
170 g rýže natural
½ l zeleninového vývaru
100 g čerstvých rajčat
2 lžíce sekané petrželky
100 g lososa
sůl, pepř

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli a restujeme. Poté přidáme nakrájený řapíkatý celer, prolisovaný česnek, zázvor, kajenský pepř, rýži a vše za stálého míchání restujeme asi 2 minuty. Přidáme horký vývar, promícháme, přiklopíme a 15 minut dusíme. Poté přidáme nakrájená rajčata, petrželku a nakrájeného lososa. Opět přiklopíme dusíme asi 3-4 minuty. Na závěr dochutíme solí a pepřem

a posypeme zbytkem sekané petrželky.

Další recepty