Moučníky a cukroví

Ovocná srdíčka

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Věrou Královou

2 porce

4 vejce
60 g cukru krupice
80 g hrubé mouky
tuk a mouka na formu
200 g mraženého ovoce
100 g cukru
pomerančová kůra
čerstvá máta

Oddělíme žloutky od bílku a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem. Do základu přimícháme hrubou mouku a našlehaný sníh. Těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy a pečeme v rozehřáté troubě. Po upečení necháme piškot zchladnout

a vykrájíme z něj srdíčka, dáme na talíř a přeléváme omáčkou a zdobíme snítkou máty. Omáčka: na pánev dáme cukr a zahříváme, dokud nám cukr nezkaramelizuje. Poté přidáme ovoce a krátce prohřejeme. Přidáme sekanou mátu a nastrouhanou pomerančovou kůru a vše ještě krátce prohřejeme.

Další recepty