Různé

Kachní confite v bramborové krustě a zelný salát s chilli

Vaříme s mistrem kuchařem Janem Krajčem

1 - Na bramborovou krustu:
Oloupané brambory
Sůl a pepř podle potřeby
Tymián
Olivový ole podle potřeby

2 - Na zelný salát s chilli
½ ks hlávky malého zelí
sůl, chilli podle chuti
40 ml sezamový olej
2 lžíce hnědého cukru
3 lžíce bílý vinný ocet

Na kachnu:
1 pečená kachna na víně

1 – Oloupané brambory neoplachujeme ve vodě, ale pouze otřeme vlhkou utěrkou. Na hrubém struhadle nebo na mandolíně nastrouháme na tenké nudličky (fine juliene)

Přidáme sůl, pepř, tymián. Na pánvi s nepřipékavým povrchem rozehřejeme trochu oleje. Nandáme strouhané brambory a lžící urovnáme na tenkou plecku. Pečeme po obou stranách. 

2 – Zelí nastrouháme nebo nakrájíme na nudličky. Smícháme sezamový olej, ocet, sůl, pepř a přidáme do zelí. Přidáme na jemné nudličky nakrájenou chilli papričku a promícháme. 

3 – Kachní maso nakrájíme na nudličky a ohřejeme. Bramborovou placku naplníme připraveným zelím, kachním masem, lehce osolíme, opepříme Zavineme a spíchneme párátky, vždy 5 cm od sebe. Ostrým nožem rozkrájíme na 4 kousky.

Další recepty