Saláty

Salát z grilovaného lososa

4 porce čerstvých lososových filetů s kůží
dobrý olivový olej na grilování
sůl, čerstvě mletý černý pepř
1 šálek řapíkatého celeru nakrájeného na kostičky
1/2 šálku červené cibule nakrájené na kostičky
2 pol.lžíce nasekaného čerstvého kopru
2 pol.lžíce kaparů
2 pol.lžíce malinového vinegretu
2 pol.lžíce olivového oleje
1/2 čajové lžičky soli

Porce lososa potřeme olivovým olejem a okořeníme solí a pepřem. Lososa grilujeme z každé strany asi 5 minut tak, aby zůstal uvnitř částečně nedopečený - rare. Takto upečeného lososa sejmeme z roštu, zabalíme do alobalu a necháme v lednici zchladnout a ztuhnout.

Po vychladnutí odstraníme kůži z jednotlivých porcí, rozlomíme filety na kousky a vložíme do mísy i se šťávou, která se nám uvolnila z masa.

Přidáme pokrájený celer, cibuli, kopr, malinový vinegret, olivový olej, sůl, pepř na dochucení. Dobře promícháme a podáváme vychlazený nebo v pokojové teplotě.

Další recepty