Moučníky a cukroví

Skořicové hvězdy s vanilkou

Znalec koření Antonín Klement připravil vánoční recept

3 bílky
250g cukru skořice
400g mletých mandlí
2 lžíce cukru moučka
1 vanilkový lusk

Šleháme bílky a pomalu přidáváme cukr krupici až vznikne tuhý sníh. Do něho vmícháme vanilkový cukr, který jsme pripravili ze 2 lžic moučkového cukru a jedné vanilky takto: vanilkový lusk podélně nařízneme a vyškrábneme z něj černou dužinu. Tu smícháme s moučkovým cukrem a dobře rozmícháme.

Z připraveného sněhu odebereme čtyři polévkové lžíce na pozdější použití a do ostatního opatrně vmícháme mleté mandle se skořicí, až nám vznikne tuhé těsto.

Takto připravené těsto vyválíme na dobře pocukrovaném vále na šířku asi půl centimetru a vykrájíme hvězdy, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Hvězdy ještě celé potřeme schovaným sněhem a dáme péct. Pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů C přibližně 12 minut. Sníh na povrchu nesmí shnědnout.

Další recepty