Saláty

Horký salát z krůtího masa a pomerančů

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Věrou Královou

250 g vykoštěného krůtího masa
½ lžíce oleje
2 jarní cibulky nakrájené na kolečka
Sůl, pepř
½ svazku klíčků
pomeranč
lžička medu
lžička kremžské hořčice
najemno nasekaná šalotka

Polovinu pomeranče rozebereme na měsíčky, zbavíme slupky a nakrájíme na poloviny. Z druhé poloviny pomeranče vymačkáme šťávu, přidáme med, šalotku a hořčici. Krůtí maso nakrájíme na nudličky, obalíme v marinádě a necháme si 15 minut v chladu. Krůtí maso orestujeme na oleji dozlatova, přidáme plátky cibule, osolíme, opepříme a přidáme zbývající marinádu i s kousky pomeranče a řeřichou a vše společně prohřejeme.

Další recepty