Saláty

Jablečný salát se špenátem

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Věrou Královou

stroužek česneku
plátek celozrnného chleba
50 g špenátových listů
jablko
3 lžíce nasekané máty, pažitky a petržele
50 ml jablečné šťávy
½ lžičky hořčice
lžíce jablečného octa
sůl, pepř

Bylinky jablečnou šťávu, ocet, hořčici rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem. Česnek nakrájíme na plátky a opečeme z obou stran na grilu nebo na pánvi, poté rozmačkáme. Rozmačkaným česnekem potřeme jednu stranu celozrnného chleba. Chléb nakrájíme na kostičky a opečeme ze všech stran na pánvi. V míse smícháme špenátové listy s na plátky nakájeným jablkem, zakapeme zálivkou, posypeme česnekovými krutony a zdobíme pažitkou.

Další recepty