Ryby a mořské plody

Uzený losos s kaší ze sladkých brambor a zeleninovým salátem

pro 4 osoby

4ks sladkých brambor
1ks malé hlávky bílého zelí
1ks červené cibule
1ks červené a žluté papriky
6 pol.lžic olivového oleje
3 pol.lžíce rýžového octa
800g lososových filetů s kůží
2 pol.lžíce pokrájené pažitky
1 čajová lžička sezamových semínek

Troubu předehřejeme na teplotu asi 180-200 stupňů. Brambory dáme do vhodné nádoby a pečeme zhruba asi 1 hodinu. Upečené brambory oloupeme a utřeme s máslem, solí a pepřem na kaši. Udržujeme v teple.

Ze zelí odstraníme košťál a nahrájíme na jemno. Stejným způsobem pokrájíme papriky a cibuli. Ochutíme olejem, octem a spojíme s ingrediencemi.

Pokrájené filety nakrájíme na porce o váze asi 200g. Nasolíme a založíme do udírny. Pomalu udíme asi 15 minut.

Na talíř položíme vyuzenou porci lososa kůží dolů, na něj navrstvíme zeleninový salát a na stranu dáme bramborovou kaši.

Na závěr posypeme pažitkou a sezamovými semínky.

Další recepty