Maso

Kuře na badyánu s vínovýma švestkama

Recept Lenky Požárové z kuchařky "Což takhle dát si ... švestky"

pro 4 osoby

4ks kuřecích prsíček ( po 150 g)
600g brambor
200g čerstvých vypeckovaných švestek
200ml červeného vína
4 hvězdičky badyánu
olej
sůl
jarní cibulka na ozdobu

Brambory pokrájejte na silnější plátky, rozložte na plech vyložený pečícím papírem a pečte při teplotě 200 stupňů asi 20 minut.

Kuřecí řízky osolte a opečte na troše oleje nebo ogrilujte z obou stran dozlatova.

Švestky pokrájejte na čtvrtky, zalijte vínem, přidejte badyán a poduste asi 3 minuty. Badyán vyndejte a vmíchejte škrob, aby tekutina mírně zhoustla.

Kuřecí řízky a švestky rozložte na talíře. Podávejte s plátky pečených brambor, ozdobte jarní cibulkou.

Další recepty