Různé

Žampióny s lampióny plné mandliček

Recept Lenky Požárové z kuchařky "Což takhle dát si .... chřest"

pro 4 osoby

600 g oloupaného chřestu
400 g žampiónů
100 ml smetany
80 g mandlových lupínků
4 lžíce citrónové šťávy
bílý pepř
sůl
olivový olej

Chřest povařte 5 minut ve vodě. Žampióny omyjte nebo oloupejte, pokrájejte na tenké plátky a osolené je na oleji velmi krátce orestujte pod pokličkou. Asi po 3 minutách je sejměte z plotýnky. Přidejte pepř, citrónovou šťávu, smetanu a polovinu mandlových lupínků. Promíchejte a prohřejte. Ze stonků chřestu odkrojte horní část s hlavičkou, zbylé části nakrájejte a přidejte k žampiónové směsi. Dle chuti osolte. Směs rozložte na talíře a ozdobte chřestovými hlavičkami. Posypte zbylými nasucho opečenými mandlovými plátky.

Další recepty