Maso

Hermelínové kuře

recept pana Antonína Klementa, specialisty na koření

1 celé kuře
2 hermelíny
2 smetany ke šlehání
směs koření Karí-Thajský typ
pepř bílý mletý
sůl

Kuře naporcujeme, omyjeme, osolíme, posypeme podle chuti bílým mletým pepřem a směsí koření Karí-Thajský typ. Takto připravené maso naskládáme do pekáče, přidáme na plátky nakrájené hermelíny a to celé zalijeme dvěma šlehačkami. Pečeme zakryté 35 - 40 minut při teplotě 200° C. V průběhu pečení občas maso polijeme vypečenou šťávou.

Nakonec přidáme hrst nasekané omyté čerstvé petrželky, vše v pekáči promícháme a dáme odkryté ještě na 5 minut do trouby. Jako přílohu podáváme vařený brambor, bramborový knedlík, hranolky nebo krokety.

Další recepty