Ryby a mořské plody

Pečené karbanátky z kapřího masa

Bojíte se, aby vaše dítě nespolklo rybí kost? Zkuste s Pavlou Momčilovou kapra jako karbanátky.

600 g syrového kapřího masa bez kůže a kostí,
1 žemle,
asi 100 ml mléka,
1 vejce,
1 malá cibule,
20 g rostlinného oleje,
½ lžičky Solčanky nebo jiné zeleninové kořenící směsi bez glutamanu sodného,
1 lžíce sekané petrželky,
sůl,
strouhanka na zahuštění a obalení,

kousek másla na potření plechu a povrch karbanátků

Žemli nakrájíme, namočíme v mléce a pak spolu s kapřím masem bez kostí a kůže pomeleme na masovém strojku nebo v chopperu. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. K umletému masu se žemlí přidáme vejce, cibuli, koření a sekanou petrželku. Promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Necháme chvíli v chladničce zaležet. Z připravené hmoty tvoříme karbanátky, které klademe na máslem vymazaný plech. Na každý karbanátek dáme kousíčekmásla. Pečeme asi 30 minut v dobře vyhřáté troubě dorůžova.Obměny: - Místo kapra můžeme dát kvalitní rybí filé bez kostí.

- Karbanátky můžeme pro větší děti šetrně usmažit ve fritéze.

Další recepty