Moučníky a cukroví

Kaiserschmarren

250g hladké mouky
¼ l mléka
sůl
4 vejce
150g másla
30g moučkového cukru
50g rozinek

Hladkou mouku zamícháme s mlékem do hustého tekoucího těsta. Přidáme trošku soli, 4 žloutky a 50g roztopeného másla. 4 bílky vyšleháme spolu s moučkovým cukrem na tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta.

Hluboký pekáč vymažeme zbylým máslem, nalijeme těsto ( mělo by být 2-3 cm vysoké ), posypeme rozinkami a pečeme v horké troubě.

Jakmile mají Kaiserschmarren zlatohnědou barvu, tak je vytáhneme a dvěma vidličkami je rozkrájíme na menší kousky. Necháme je na pár minut na plechu, ať z nich odejde horký vzduch ( ne však na moc dlouho, jinak budou suché ).

Posypeme moučkovým cukrem a podáváme s kompotem ( tradičně se švestkovým ).

Další recepty