Různé

Hrušky, fazole a špek

německá kuchyně

4

750 g zelených fazolí
8 až 10 hrušek
600 g prorostlé uzené slanina
500 g brambor
4 větvičky saturejky nebo petržel
2 lžíce mouky
sůl

Špek nakrájíme na stejné porce, vložíme do hrnce s dostatečným množstvím vody a dáme vařit (později se přidají hrušky a brambory). Mezitím si nakrájíme očištěné fazole.

Z hrušek vyndáme „bubáka“ a ponecháme stopky.

Oloupané brambory vaříme samostatně v osolené vodě. Po 25 minutách vaření špeku, přidáme fazole se saturejkou a hrušky, pomalu vaříme 30 minut.

Ke konci varu, po cca 50 minutách, zahustíme moukou a ještě krátce povaříme.

Servírujeme na talíř porci špeku, brambor, 2 hrušky a lehce přelijeme vývarem.

Další recepty