Moučníky a cukroví

Malinová bábovka

250 g změklého másla + na vymazání
150 g cukru krupice
150 g třtinového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
4 vejce
350 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
240 g jogurtu nebo zakysané smetany
2 hrnky mražených malin
hrubá mouka na vysypání formy
moučkový cukr na poprášení

Troubu předehřejte na 170 °C. Máslo, cukr a vanilkový extrakt dejte do mísy a utřete dohladka, pak po jednom přidávejte vejce a opět dokonale spojte.

Oba druhy mouky vsypte přes síto do jiné mísy a promíchejte spolu s kypřicím práškem. Směs přisypávejte k máslu a vše hněťte, nakonec přilijte mléko a polovinu malin, poprášených moukou.

Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Vlijte těsto a navrch nasypte zbývající maliny, poprášené moukou. Pečte hodinu a deset minut, aby na špejli zabodnuté do bábovky neulpívalo těsto. Podávejte pocukrované.

Další recepty