38 minut

9. října 2017

Obsah dílu

Úřad jako firma — Rozvod po katalánsku — Konec nepohodlného ředitele

Části dílu

00:58
Úřad jako firma
    Nejvýše postavený exekutor v zemi, prezidentka exekutorské komory Pavla Fučíková dostala minulý týden u Nejvyššího správního soudu trest za střet zájmů. Bude jí stát padesát tisíc korun. Jako exekutorka totiž zároveň podnikala s nemovitostmi, což zákon zakazuje. Vyvrcholila tím kauza, kterou odstartovala naše loňská reportáž. Popsali jsme, jak si přes svou realitní firmu přihrála byt z dražby. Případ vyšetřuje policie. Natáčel David Havlík.
    13:38
    Rozvod po katalánsku
      Boj o nezávislost Katalánska je sice žhavá současnost, ale její podobu určuje někdy více, jindy méně vzdálená minulost. Od kuriózního vytváření historických mýtů, že Kryštof Kolumbus byl Katalánec, až po stále živé vzpomínky na diktaturu generála Franca, který Katalánce připravil o jazyk. Region už několik let navštěvuje i zpravodaj České televize Petr Zavadil. Podívejte se na jeho časosběrnou reportáž.
      25:46
      Konec nepohodlného ředitele
        Vyhrál výběrové řízení, a přesto musel skončit. Řeč je o dnes již bývalém řediteli chomutovského muzea Stanislavu Dědovi. Pan Děd je přesvědčený, že za jeho koncem stojí komunisté z vedení Ústeckého kraje, kterým se nelíbili jeho práce a postoje, týkající se německé minulosti Chomutova. Ústečtí krajští radní ale tvrdí, že o politiku v tomto případě nejde, že jen dali přednost mladšímu uchazeči. To je ovšem v rozporu se zjištěnými fakty i antidiskriminačním zákonem. Více v reportáži Karla Vrány.
        Přehrát celé video
        Stopáž40 minut
        Další díl
        16. října 2017

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám