39 minut

14. července 2014

Obsah dílu

Střet zájmů v číslech — Developerův politický projekt — Nejasné vyhlídky slavné rozhledny

Části dílu

00:57
Developerův politický projekt
    S heslem změnit nebo zlepšit politické prostředí přichází řada nových stran a hnutí. Patří mezi ně i Hnutí pro Prahu, které chce kandidovat v podzimních komunálních volbách v hlavním městě. Už na začátku ovšem zarazí, že projekt sponzoruje známý developer Radim Passer. Bratr developera je lídrem hnutí. Developerská firma přitom patří v Praze k největším a teď usiluje o změnu územního plánu obrovské zelené plochy u stanice metra Roztyly. Jak vnímají bratři střet zájmů? Natáčela Aneta Snopová.
    12:30
    Střet zájmů v číslech
      Andrej Babiš nesnáší cenzuru v médiích, aspoň to říká. Ale pokud se novináři zajímají o něho, svoboda médií mu moc příjemná není. Přestože náš pořad měl na politiky vždy stejný metr a naše reportáž dokonce vedla k pádu Topolánkovy vlády, jsme podle ministra financí součástí matrixu, který mocné chránil. Je to ale jinak. Andrej Babiš je politik a to velmi mocný politik, i když se pořád tváří, že jím není. Navíc je jakožto majitel jedné z největších firem u nás v permanentním střetu zájmů. Tento obecný právní termín jsme se pokusili přepočítat na konkrétní čísla. Natáčel Michael Fiala.
      27:55
      Nejasné vyhlídky slavné rozhledny
        Goethova vyhlídka nad Karlovými Vary nemá s Goethem nic společného. Ale je to pěkná stavba od tvůrců, kteří vymodelovali dnešní tvář lázeňského města, a která by si zasloužila záchranu. Je totiž už roky opuštěná a do jejího nitra se lidé dostanou jen během jediného týdne v roce, kdy se v Karlových Varech koná filmový festival. Podařilo se to i Davidu Macháčkovi, který zjišťoval, zda se podaří chmurné obzory vyhlídky rozjasnit.
        Přehrát celé video
        Stopáž36 minut
        Další díl
        21. července 2014

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám