27 minut

23. dubna 2007

Obsah dílu

Nová fakta v kauze Čunek — Čunkův žalobce podezřelý z podvodu — Smrt dvouleté Moniky Kafkové

Části dílu

01:12
Nová fakta v kauze Čunek
    Předseda lidovců Jiří Čunek má už své místo v historii jisté. Je to první člen vlády, kterého policie stíhá ještě v době jeho působení ve funkci. Další rekord drží v tom, jak dlouho odolává tlakům na své odstoupení. Policie ho obvinila z korupce už v únoru. Hlavní svědkyní je bývalá Čunkova sekretářka Marcela Urbanová. Stěžejním důkazem skutečnost, že si Čunek uložil na účet 497.000 korun. Naše reportérka Lenka Králová teď zjistila novou skutečnost: Marcela Urbanová a její advokát, exministr spravedlnosti Jiří Novák se na vzniku kauzy angažovali víc, než dosud přiznávali.
    10:04
    Čunkův žalobce podezřelý z podvodu
      Senátorovi Jaroslavu Štětinovi hrozí trestní stíhání pro pomluvu. Veřejně totiž prohlásil, že žalobce případu Jiřího Čunka Radim Obst zřejmě získal bezpečnostní prověrku omylem. Na údajné škraloupy v životopisu devětatřicetiletého přerovského státního zástupce poukazuje i někdejší důstojník BIS Vladimír Hučín. Pan Obst přesto zarytě mlčí. O co se opírají obvinění vznesená jeho kritiky? To se snažil zjistit reportér Karel Vrána.
      17:14
      Smrt dvouleté Moniky Kafkové
        Smrt malého dítěte je pokaždé tragédie. Když navíc dítě zabije jeho vlastní matka, je to o to horší. Nejsmutnější na případu Moniky Kafkové, je fakt, že se její smrti dalo zabránit. Matka totiž Moniku surově zbila už jednou, dostala za to podmínku a nemluvně umístili do kojeneckého ústavu. Odtamtud ji ale po necelých dvou letech vrátil soud opět matce, u které čekal dvouletou holčičku necelý měsíc života. Kde se stala chyba? Po tom pátrala reportérka Aneta Vojtěchová.
        Přehrát celé video
        Stopáž25 minut
        Další díl
        30. dubna 2007

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám