Krátké pořady o vzácných úkazech naší přírody

Jelena evropského lze bezesporu považovat za krále mezi spárkatou zvěří. Tento sudokopytník, známý také jako jelen lesní, může měřit přes 2 metry a vážit až 240 kg. Nejčastěji ho zahlédneme v listnatých lesích, loukách nebo pasekách, a to brzo ráno, nebo naopak za soumraku, kdy chodí na pastvu. Kromě medvěda a vlka nemá přirozené predátory, bývá však loven jako oblíbená trofejní zvěř, v různých evropských regionech byl kvůli tomu na pokraji vyhubení.

Stopáž1 minuta
Rok výroby 2016
 P HD