Co se jí v regionech visegrádské čtyřky

Obsah dílu

Přehrát vše

Jaké jsou gurmánské speciality různých krajů u nás i u sousedů? Klasickým příkladem z Moravy jsou tvarůžky. Neboli syrečky. Obvykle se jim říká olomoucké, ale vyráběly a vyrábějí se především v Lošticích. Tam budeme ochutnávat dobroty v tvarůžkové cukrárně. Není třeba se lekat, jde o opravdový unikát. Szeged je zase považován za hlavní město koření, které neodmyslitelně patří k maďarské kuchyni. Ano, vypravíme se za paprikou. A na samém východě Slovenska zase poznáme kulinářská tajemství v okolí města Snina.

Společný pořad zemí Visegrádské skupiny, měsíčník reagující na každodenní problémy všech čtyř zemí, vytvořený na principu vzájemné výměny reportáží regionálních studií Slovenska, Polska, Maďarska a Česka.

Stopáž25 minut
Rok výroby 2017
 P ST HD