Rada


Zástava poloviny nemovitosti

8. 4. 2024

Dotaz diváka: Vlastním ideální polovinu bytu, druhou vlastní bývalý partner. Teď si bez mého vědomí vzal na svou polovinu úvěr na 20 let se zástavou nemovitosti. Může to udělat bez mého souhlasu?

Autor reportáže: Pavel Říčka


Náhrada škody

2. 4. 2024

Autor reportáže: Marek Pavlovský


Záruka na použité zboží

28. 3. 2024

Dotaz diváka: Koupila jsem si použitý mobil a když jsem se ptala prodejce, tvrdil mi, že záruka je na něj pouze měsíc. Upravuje zákon nějak záruku u zboží z druhé ruky?

Autor reportáže: Martina Vaňková


Ošetřování člena rodiny

7. 3. 2024

Dotaz diváka: Pracuji v zemědělství. Zaměstnavatel nám oznámil, že pokud budeme chtít ošetřovat člena rodiny, musíme to hlásit 48 hodin předem. Mám ale malé děti a nemůžu je nechat nemocné samotné doma.

Autor reportáže: Marek Pavlovský


Příspěvek na bydlení

6. 3. 2024

Dotaz diváka: Nastěhoval jsem se do nájemního bytu. Při předání klíčů mi majitel bytu oznámil, že si nepřeje, abych si žádal o příspěvek na bydlení. Má na to právo?

Autor reportáže: Pavel Říčka


Telefonní číslo kolegyně

5. 3. 2024

Dotaz diváka: V práci mám přístup k e-mailům a telefonům ostatních zaměstnanců. Použil jsem telefonní číslo ke slušnému projevení zájmu o seznámení s kolegyní. Teď za to čelím finančním sankcím a hrozbě výpovědí. Udělal jsem opravdu něco protizákonného?

Autor reportáže: Vojtěch Jurek


Kamery

22. 2. 2024

Dotaz diváka: Zaměstnavatel chce na mém pracovišti nainstalovat kamery. Musí o tom zaměstnancům říct předem?

Autor reportáže: Silvie Čadská


Sluchátka

13. 2. 2024

Dotaz diváka: Koupil jsem si v e-shopu sluchátka. Jedno přestalo prakticky hned fungovat. Reklamaci mi zamítli s tím, že jsou sluchátka znečištěná. Funkčnost tedy zřejmě ani neřešili. Můžu se nějak bránit?

Autor reportáže: Martina Vaňková


Právní pomoc

8. 2. 2024

Dotaz diváka: Mám spor se sousedem. Jsem seniorka s minimálním důchodem a nemám na soudy. Můžu požádat o bezplatnou advokátní pomoc?

Autor reportáže: Marek Pavlovský


Nevyžádaná zásilka

6. 2. 2024

Manželka dostala zásilku, ve které byly doplňky stravy a faktura s datem splatnosti. Nic takového si ale neobjednala. Jak máme postupovat?

Autor reportáže: Pavel Říčka


Vyhledávání v archivu reportáží