13 minut

17. dubna 2012

Obsah dílu

Šlehače — Dohoda o provedení práce — Kompaktní fotoaparáty

Části dílu

00:40
Šlehače
    Ruční šlehače jsou rychlé, jednoduché a snadno se čistí. Na rozdíl od kuchyňských robotů zabírají málo místa, ale na druhou stranu při práci s nimi je zapotřebí použít trochu síly. Rozdíly v kvalitě těchto výrobků porovnávali redaktoři časopisu dTest.
    05:54
    Dohoda o provedení práce
      Změna se týká hodně lidí pracujících na dohody, případně brigádníků, studentů. Od letošního roku může firma zaměstnat zaměstnance na dohodu až na 300 hodin, místo současných 150, ale změna spočívá v tom, že v případě, že měsíčně dosáhnete vyšší příjem než 10 000 Kč, účastníte se zdravotního i sociálního pojištění, což má pro vás výhodu, že máte možnost dostat i nemocenskou. Na druhou stranu, pro zaměstnavatele bude takovýto zaměstnanec drahý. A ještě podstatná věc. Nově musí být v dohodě o provedení práce sjednáno, na jaký časový úsek se práce sjednává, od kdy do kdy budete vlastně pracovat.
      06:51
      Kompaktní fotoaparáty
        Víte, že první dochovaná fotografie vznikla pravděpodobně už v roce 1826? A víte, že poslední vznikne v roce 2054? Ne? No, to my také ne. V každém případě kompaktní fotoaparáty stále vesele používáme. A pokud si před dovolenou nějaký chcete koupit, nechte si poradit.
        11:40
        Soutěž
          Přehrát celé video
          Stopáž14 minut
          Další díl
          18. dubna 2012

          Černé ovce na sociálních sítích

          Napište nám