Archiv: České výrobky


Shrnutí

24. 4. 2009

Shrnutí našeho seriálu o českých výrobcích.

Autor reportáže: Hana Večerková


Třeboňský kapr

17. 4. 2009

Ve většině českých rodin budou mít na vánočním stole kapra. A možná právě jihočeského z Třeboně. Kapra s evropskou známkou zeměpisného značení.

Autor reportáže: Hana Večerková


Místní piva

10. 4. 2009

Všechny české pivovary mohou používat zeměpisné označení České pivo, pokud splní určité podmínky. Ovšem ochranu Evropské unie získala i piva spojená s určitým regionem. Čím se liší od ostatních, objasní reportáž.

Autor reportáže: Hana Večerková


Karlovarské suchary

3. 4. 2009

Karlovarský suchar je tradiční pečivo, které je často součástí dietních jídelníčků. Má typickou a nezaměnitelnou chuť – součástí těsta je totiž karlovarská vřídelní voda. Ale to není jediný důvod, proč se těší tak velké oblibě.

Autor reportáže: Hana Večerková


Štramberské uši

27. 3. 2009

Štramberské uši byly jedním z prvních českých potravinářských výrobků, který se po vstupu do Evropské unie dočkal „ochrany zeměpisného označení“. Přesto málokdo z nás ví, jak chutnají.

Autor reportáže: Hana Večerková


Všestarská cibule

20. 3. 2009

Dalším z produktů, který dostal chráněnou značku Evropské unie, je cibule, která se pěstuje ve Všestarech na Královéhradecku. Právě tady jsou ideální podmínky pro její pěstování.

Autor reportáže: Hana Večerková


Nošovické zelí

13. 3. 2009

Všichni znalci se shodnou na tom, že nošovické zelí je široko daleko vyhlášené díky své výjimečné chuti. V čem je zakleto tajemství jeho úspěchu, to se dozvíte v reportáži.

Autor reportáže: Hana Večerková


Heřmánek

6. 3. 2009

V dnešním díle seriálu o tradičních českých výrobcích si budeme povídat o heřmánku českém. Mimo jiné se dozvíte, čím se liší od těch zahraničních a proč je ve světě považován za špičku.

Autor reportáže: Hana Večerková


Žatecký chmel

27. 2. 2009

Bez chmele by bylo na světě o něco smutněji. A byli bychom chudší o krásná slůvka jako je ochmelka nebo nachmelit se. To ale předpokládá dobré pivo. A dobré pivo zase potřebuje kvalitní chmel.

Autor reportáže: Hana Večerková


Pardubický perník

20. 2. 2009

Po Hořických trubičkách, Štramberských uších a Lomnických sucharech přibyla na seznam tradičních evropských specialit další česká sladká pochoutka – Pardubický perník.

Autor reportáže: Hana Večerková


Vyhledávání v archivu reportáží