44 minut

24. září 2017

Obsah dílu

Volby v Německu — Stížnost Davida Ratha — Změny služebního zákona — Konec kvót na výrobu a prodej cukru — Ministr zakázal vojákům seskoky na veřejných akcích — Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem opět v plném provozu — Portoriko po hurikánu — Čeští vojáci cvičí Jordánce — V Torontu začaly paralympijské hry veteránů — Dovoz ojetých vozů — Ztráty zemědělců kvůli suchu — První pokuty za nedodržování protikuřáckého zákona — Vážné zranění herce Jana Třísky — Mladí lidé nechtějí podnikat — Podpora podnikání na vesnicích — Slovní přestřelka mezi KLDR a Trumpem — Dětská paliativní péče — Napadení záchranáři v Karlových Varech — Spor včelařů s lihovarem — Připomínka romského holocaustu — Ministerstvo zahraničí zveřejní depeše z první republiky

Části dílu

00:36
Volby v Německu
    Klíčové evropské hlasování skončilo, voliči naplnili předpovědi. Německo i po dvanácti letech bude mít v čele kancléřku. Angela Merkelová se zařadila po bok dvou nejvýznamnějších mužů německých poválečných dějin – dokázala vyhrát čtvrté volby.
    14:31
    Stížnost Davida Ratha
      14:55
      Změny služebního zákona
        Služební zákon, podle kterého se už skoro tři roky řídí práce státní správy, bude třeba změnit. Shodují se na tom politici – hlavně jim vadí, že úřady nemohou snadno a pružně zaměstnávat odborníky.
        17:22
        Konec kvót na výrobu a prodej cukru
          Příští týden končí kvóty na výrobu a prodej cukru v Evropě. Trh s touto komoditou tak přestane být regulovaný po téměř 50 letech. V Česku se teď ročně vyrobí kolem půl milionu tun cukru.
          19:39
          Ministr zakázal vojákům seskoky na veřejných akcích
            Výsadkáři mají zákaz pořádat seskoky na veřejných akcích. Rozhodlo o tom ministerstvo obrany kvůli sobotní nehodě v Praze.
            20:22
            Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem opět v plném provozu
              Živý vstup redaktorky Lucie Heyzlové z Ústí nad Labem.
              21:37
              Portoriko po hurikánu
                Portoriko se po hurikánu Maria dál potýká s vážnými problémy. Ostrov je bez pitné vody, elektřiny a telefonního spojení. Podle energetiků bude obnovení proudu otázkou celých měsíců.
                21:58
                Čeští vojáci cvičí Jordánce
                  Na pouštní základně v Jordánsku tým českých pyrotechniků tento týden dokončil výcvik místních vojáků. Šlo o vůbec první samostatnou výpravu expertů na likvidaci výbušnin do království, které přímo ohrožuje teror Islámského státu.
                  24:12
                  V Torontu začaly paralympijské hry veteránů
                    V Torontu začaly paralympijské hry válečných veteránů – Invictus Games. Zahájil je princ Harry – sám veterán z Afghánistánu.
                    24:39
                    Dovoz ojetých vozů
                      Do Česka se dováží stále víc ojetých vozů. Letos do konce srpna to už bylo 113 tisíc použitých osobních automobilů.
                      24:56
                      Ztráty zemědělců kvůli suchu
                        Na víc než 7 miliard korun vyčíslili čeští zemědělci ztráty, které jim letos způsobily sucho a jarní mráz. Třeba ovoce bude o třetinu méně než loni. Ministerstvo zemědělství proto na pondělním jednání vlády navrhne kompenzace přesahující 4 miliardy korun.
                        26:56
                        První pokuty za nedodržování protikuřáckého zákona
                          Padly první pokuty pro provozovatele restaurací za nedodržování protikuřáckého zákona. Zatím jich hygienici uložili zhruba deset. Polovinu z toho ve Středočeském kraji.
                          27:21
                          Vážné zranění herce Jana Třísky
                            Herec Jan Tříska se vážně zranil. Včera odpoledne ho po pádu z Karlova mostu vytáhli svědci z Vltavy, záchranáři ho pak odvezli do nemocnice. Osmdesátiletý umělec přiletěl do Prahy před čtyřmi dny kvůli natáčení nového filmu. Trvale žije v USA.
                            29:40
                            Mladí lidé nechtějí podnikat
                              Mladí Češi ztrácejí zájem o podnikání. Od založení vlastní firmy je odrazuje byrokracie, málo informací a také obava o finanční jistoty. Naopak za poslední čtyři roky výrazně narostl zájem nechat se zaměstnat.
                              32:22
                              Podpora podnikání na vesnicích
                                Udržet mladé lidi na venkově a motivovat je k zakládání firem by mohly pomoct zvýhodněné půjčky. Zprostředkovávat by je měla Českomoravská záruční a rozvojová banka. Přesné podmínky zveřejní během několika měsíců. Vláda už plán podpory schválila.
                                34:03
                                Slovní přestřelka mezi KLDR a Trumpem
                                  Severní Korea a americký prezident stupňují vzájemné urážky. Ministr zahraničí KLDR v OSN Trumpa označil za "psychicky vyšinutého megalomana na sebevražedné misi". Americký prezident odvětil, že s takovou rétorikou vedení Severní Koreje dlouho nevydrží.
                                  34:38
                                  Dětská paliativní péče
                                    Zvýšit kvalitu života nevyléčitelně nemocnému dítěti a pomoci rodičům. O to se snaží týmy paliativní péče v nemocnicích i doma. Služba ale není dostupná všem, přestože by ji v Česku potřebovaly asi tři tisíce rodin.
                                    37:04
                                    Napadení záchranáři v Karlových Varech
                                      Ranami pěstí do obličeje zaútočil na zasahující záchranáře opilec v Karlových Varech.
                                      37:23
                                      Spor včelařů s lihovarem
                                        Včelaři u Mladé Vožice už druhým rokem stáčejí nazelenalý med chutnající po bonbonech. Výsledek celoroční práce pak nemohou prodat. Podle nich za to může nedaleký lihovar.
                                        39:16
                                        Připomínka romského holocaustu
                                          První dva kameny zmizelých připomínající oběti romského holocaustu v Česku položili dnes lidé v brněnských Černovičkách.
                                          40:35
                                          Ministerstvo zahraničí zveřejní depeše z první republiky
                                            Ministerstvo zahraničí zveřejní na internetu přes 40 tisíc depeší, které si mezi lety 1918 až 1939 vyměnilo se zastupitelskými úřady v cizině. Původně tajné telegramy dokumentují fungování československé diplomacie od vzniku státu až do jeho likvidace.
                                            Přehrát celé video
                                            Stopáž48 minut
                                            Další díl
                                            25. září 2017

                                            Přehled dílů

                                            Stopáž54 minut

                                            18. března

                                            Headlines — Šíření černého kašle — Opatření proti šíření černého kašle — Případy černého kašle — Oficiální výsledky voleb v Rusku — Útok ozbrojenců v Nigérii — Ceny v zemědělství — Zdravotní stav bývalého prezidenta Zemana — Boje v Pásmu Gazy — Inflace v EU — Návštěva slovenské prezidentky v ČR — Daň z mimořádných zisků — Finanční pomoc EU Ukrajině — Zemřel Miloš Velemínský — Přípravy na hokejové mistrovství světa — Medvědi na Slovensku — Divoké šelmy v Evropě — Divoká zvířata v ČR — Výplácení vkladů zkrachovalé Sberbank — Napadení dívky policistou — Jednání vedení odborů — Pomník dětských obětí války v Lidicích — Souzení válečných zločinů spáchaných na Ukrajině — Požáry v Číně — Nebezpečná situace na železnici — Oprava vysokotlakého plynovodu v Plzni — Odstávka lanovky na Sněžku — Předvolební kampaň v USA — Zemřel astronaut Thomas Stafford — Problémy s bezbariérovostí — Záchrana aleje v Táboře — Nový seriál ČT Ratoletsti

                                            18. 3. 2024 na ČT1
                                            Stopáž54 minut

                                            18. března

                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                            18. 3. 2024 na ČT24
                                            Stopáž49 minut

                                            17. března

                                            Volby v Rusku — Protesty proti ruským volbám — Prezident Putin — Prezidentské volby v Rusku — Protesty v Česku — Hlasování v Ruské federaci — Zdravotní stav Miloše Zemana — Žaloby kvůli soudcovským platům — Protesty zemědělců — Pohledávky zkrachovalé Sberbank — Kontroly hraček na českém trhu — Emmanuel Macron o Ukrajině — Stav nouze na Islandu — Útok na Rafáh — Aneta Langerová 20 let na scéně — Mimořádná schůze poslanců — Medvěd v ulicích slovenského Liptovského Mikuláše — Očekávané snížení základní úrokové sazby — Nehoda u Sdlice — Ranní teploty pod bodem mrazu — Vozový parku v Česku — Stárnutí vozového parku — Auta v Česku — Češi a elektrická auta — Očkování proti černému kašli — Má vlast v libereckém Šaldově divadle — První památky se otevírají návštěvníkům — Jaderná elektrárna Temelín — Demografická krize v Polsku — Den sv. Patrika — Plavební komora na pražském Smíchově — Prodej areálu Zelená Hora — Záchrana starých loutek

                                            17. 3. 2024 na ČT1
                                            Stopáž49 minut

                                            17. března

                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                            17. 3. 2024 na ČT24
                                            Stopáž48 minut

                                            16. března

                                            Jednotné inkasní místo — Systém odvodů v ČR — Daňové příjmy v r. 2023 — Exploze v Rusku — Volby v Rusku — Měření emisí přímo na silnicích — Zdravotní stav Miloše Zemana — Humanitární pomoc pro Gazu — Tresty pro aktivisty — Kácení ovocných sadů — Jaderné bloky — Unikátní technologie tavení skla — Zranění Češi na Ukrajině — Konfiskace ruského majetku — Smrtelná nehoda v Nízkých Tatrách — Zvýšení odletových tax na Letišti Václava Havla — Peníze z EU pro české kraje — Návrat zubrů na Lipensko — Finálový večer Peče celá země — Suroviny spotřebované při natáčení — Výhody domácího pečení — Vzpomínka na oběti v Mariupolu — Ruská diaspora v Srbsku — Síť špionážních satelitů — Měsíc do přijímacích zkoušek — Oprava podlahy nádraží — Data pro policii z aplikace Záchranka — Zákon o kybernetické bezpečnosti — Protesty proti rozšiřování Gigafactory v Německu — Tisíce kvetoucích sněženek a bledulí — 30 let QR kódu — Opera o Boženě Němcové

                                            16. 3. 2024 na ČT1
                                            Stopáž48 minut

                                            16. března

                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                            16. 3. 2024 na ČT24
                                            Stopáž54 minut

                                            15. března

                                            Bývalý prezident Miloš Zeman absolvoval náhlou operaci — Miloš Zeman ve vážném stavu v nemocnici — Zdravotní stav Miloše Zemana — Miloš Zeman v motolské nemocnici — Prezidentské volby v Rusku — Volby Rusů v Česku — Návrhy prorůstových opatření — Průmyslová produkce — Přípravy důchodové reformy — Protest proti vládě Roberta Fica — Zájem Čechů o dovolené a cestování — Pomoc pro Gazu — Návštěva na zabití v Divadle Kalich — Počty případů černého kašle — Průměrný hrubý plat ve školství — Požár panelového domu v ulici 17. listopadu v Chomutově — Začátek plavební sezony — 85. výročí okupace Československa — Rozdělení a podrobení Československa — Vzpomínky pamětníků — Cesta Emila Háchy do Berlína — Ruský útok na Oděsu — Francouzský prezident o válce na Ukrajině — Evropská komise o zemědělcích — Pyly v ovzduší o měsíc dřív — Petr Pavel v Sasku — Poškozování vlaků — Invaze včelího roje — Zájem o vzdělávaní v zahraničí — Kroky vůči Podnikatelské družstevní záložně — Studentská stávka za klima — Soud o Vítkův Hrádek — Lázeňská sezóna v Luhačovicích

                                            15. 3. 2024 na ČT1
                                            Stopáž54 minut

                                            15. března

                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                            15. 3. 2024 na ČT24
                                            Stopáž55 minut

                                            14. března

                                            Dostupnost bydlení — Oživení trhu s hypotékami — Sazby hypoték — Chystané změny v RTVS na Slovensku — Šíření nebezpečných nemocí — Pražský primátor na veřejnosti s černým kašlem — Rozpočtové určení daní — Bývalý prezident Zeman v nemocnici — Stížnost kvůli zneužívání nezletilé — Ministrova stížnost v kauze zneužívané dívky — Bezpečnost ve světě — Čtvrtletí vlády premiéra Tuska — Chystaný protest zemědělců — Údržba pražských soch — Volební model Median — Zahraniční obchod ČR — Kauza opilého policisty — Úklid nedopalků z ulic — Ceny pohonných hmot — Předpověď počasí na další dny — Změny u zubních výplní — Počet zubních lékařů v ČR — Nedodstatek zubařů na Pardubicku — Soudní výslechy na dálku — Humanitární ostrovy v Pásmu Gazy — Budoucnost sociální sítě TikTok v USA — Filipínský prezident v Praze — Hazard v roce 2023 — Tendr na novou servisní loď v Praze — Střelba v Brdech — Test rakety Starship — Policejní dohled nad zápasem Evropské ligy — Nemoci ledvin a jejich léčba — Nominant do čela Národního bezpečnostního úřadu — Nominace na ceny Magnesia Litera — Výročí první cesty Wintonova vlaku — Charitativní koncert Zpíváme pro tebe

                                            14. 3. 2024 na ČT1
                                            Stopáž55 minut

                                            14. března

                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                            14. 3. 2024 na ČT24

                                            Události na sociálních sítích

                                            Napište nám