45 minut

28. května 2017

Obsah dílu

Headlines — Směřování KDU-ČSL — Priority podle KDU-ČSL — Vyšetřování útoku v Manchesteru — Chaos na britských letištích — Soud v kauze vraždy Antonína Běly — Slovensko proti extremistům — Zkušební let nového ruského dopravního letounu — Potíže jihočeské ČSSD — Dražba Toyen — Pražský koncert Rammstein — Stavba extrémního teleskopu — Předání resortu školství — Vysvěcený ostravský biskup — Start sezony plováren a koupališť — Rybí kůže na popáleniny — Dodržování nočního klidu navzdory zákazu kouření — Nová pravidla pro evropské řidiče a dopravce — Změna denních tax pro šoféry kamionů — Nedostatek odpočívadel pro kamiony — Přerozdělování peněz z rozpočtu — 100 let od narození JFK — Rozhodování členských států EU — Dilema nálezců cizích věcí — Změny pro lidi hlášené na úřadech — Dražba filmových klapek

Části dílu

00:03
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:39
    Směřování KDU-ČSL
      Nižší daně pro rodiny s více dětmi, vyšší platy pro učitele, policisty, hasiče a další státní zaměstnance, spravedlivé důchody a sociální dávky a o desítky miliard vyšší výdaje na obranu.
      01:12
      Priority podle KDU-ČSL
        Zároveň počítá KDU-ČSL s mírným navýšením odvodů pro statisíce bezdětných. Pak by mohli podle strany platit míň peněz na důchody rodiče dvou a více potomků.
        07:12
        Vyšetřování útoku v Manchesteru
          Británie v souvislosti s útokem v Manchesteru zadržela už 14. podezřelého. Bez dvou zůstávají všichni ve vazbě. Tamní policie taky zveřejnila oficiální fotografie pachatele.
          09:18
          Chaos na britských letištích
            Na britských letištích Heathrow a Gatwick panuje už druhý den chaos. Letecká společnost British Airways kvůli výpadku počítačového systému zrušila nebo odložila přes sto letů.
            09:34
            Soud v kauze vraždy Antonína Běly
              Soud končí dokazovaní v kauze vraždy někdejšího šéfa podsvětí Antonína Běly. Obžaloba má problém s některými klíčovými svědky. Ti původně z vraždy usvědčovali Bělova bývalého bodyguarda Pavla Šrytra.
              12:21
              Slovensko proti extremistům
                Slovenská ultrapravicová strana Mariána Kotleby označila návrh na své zrušení za politickou objednávku. Prokuratura ho podala k nejvyššímu soudu a jako důvod uvedla snahu o rozložení demokratického uspořádání v zemi.
                14:50
                Zkušební let nového ruského dopravního letounu
                  První zkušební let dnes absolvovalo zcela nové ruské dopravní letadlo MS-21. Korporace Irkut chce se strojem konkurovat letounům středního doletu, jako je Boeing 737 nebo Airbus A320. Letadlo má maximální kapacitu 211 sedadel a dolet až 6 tisíc kilometrů.
                  17:22
                  Potíže jihočeské ČSSD
                    Jihočeští sociální demokraté budou zítra znovu řešit vyškrtnutí exhejtmana Jiřího Zimoly z kandidátky do voleb. Okresním buňkám se krok centrály nelíbí; ta ho ale v pátek během rozhovorů s regionálními straníky potvrdila.
                    18:02
                    Dražba Toyen
                      Obraz české malířky Toyen Šero v pralese se vydražil za 30 milionů korun - jde o autorčin domácí rekord a zároveň čtvrtou nejvyšší částku, která na tuzemské aukci padla za obraz.
                      18:22
                      Pražský koncert Rammstein
                        Živý vstup redaktora Martina Šnajdra.
                        19:11
                        Stavba extrémního teleskopu
                          V Chile začala výstavba největšího dalekohledu na světě. Tzv. Extrémě velký teleskop mohutnější než římské koloseum umožní studovat planety mimo naši sluneční soustavu.
                          21:39
                          Předání resortu školství
                            Živý vstup redaktorky Veroniky Kynčlové.
                            22:51
                            Vysvěcený ostravský biskup
                              V ostravské katedrále odpoledne vysvětili biskupa – stalo se tak poprvé v 750leté historii města. Pomocným biskupem ostravsko-opavské diecéze se stal Martin David.
                              23:11
                              Start sezony plováren a koupališť
                                Poslední květnový víkend a stoupající teploty - kombinace, která přiměla řadu provozovatelů městských koupališť k tomu, aby právě dnes otevřeli. S velkým zájmem plavců se ale většinou nesetkali.
                                25:01
                                Rybí kůže na popáleniny
                                  Teď nová metoda brazilských vědců, která zaujala internet. K hojení popálenin 2. a 3. stupně testují rybí kůži. Obsahuje kolagen, je odolná vůči chorobám podobně jako lidská kůže a navíc je levnější než běžné obinadlo a nemusí se pravidelně měnit.
                                  25:22
                                  Dodržování nočního klidu navzdory zákazu kouření
                                    Radnice Prahy 1 se připravuje na zákaz kouření v restauracích. Do vytipovaných ulic metropole posílá antikonfliktní týmy. Za úkol mají upozorňovat hlučné či jinak bezohledně se chovající návštěvníky na dodržování nočního klidu.
                                    27:49
                                    Nová pravidla pro evropské řidiče a dopravce
                                      Různé předpisy v různých zemích, rozdílné požadavky na povinnou výbavu a všude riziko pokut. Řidiči čekají na to, s čím v příštím týdnu přijde Evropská komise. Má představit silniční balíček.
                                      28:27
                                      Změna denních tax pro šoféry kamionů
                                        Vyplácení západoevropského minima i východoevropským řidičům začalo postupně vyžadovat šest zemí. Už několik měsíců za porušení pravidla padají pokuty.
                                        32:12
                                        Nedostatek odpočívadel pro kamiony
                                          Řidiči kamionů by měli nejpozději po čtyřech a půl hodinách zastavit – často ale nemají kde. V Česku je míst málo, někdy tak nákladní auta blokují prostor pro ta osobní.
                                          35:01
                                          Přerozdělování peněz z rozpočtu
                                            Martin Stropnický se příští týden sejde kvůli rozpočtu na obranu s ministrem financí Ivanem Pilným a premiérem Bohuslavem Sobotkou. V OVM uvedl, že pro svůj resort bude chtít víc peněz, než kolik navrhl bývalý ministr Andrej Babiš v první verzi.
                                            35:40
                                            100 let od narození JFK
                                              Spojené státy si připomínají 100 let od narození bývalého prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho, který byl zavražděn téměř před 54 lety. Prezidentská knihovna v Bostonu – z tohoto města pocházel – připravila například výstavu stovky jeho osobních věcí.
                                              38:05
                                              Rozhodování členských států EU
                                                Evropská unie by podle českého premiéra měla dál přijímat rozhodnutí jako celek i v případě, že přejde na vícerychlostní model. Ten by přitom mohl zvýhodnit země eurozóny. Bohuslav Sobotka to řekl na bezpečnostní konferenci Globsec v Bratislavě.
                                                38:43
                                                Dilema nálezců cizích věcí
                                                  Odevzdat, nebo si nechat pro sebe. Časté dilema těch, kteří na ulici najdou peněženku nebo jiné cenné věci. Přibývá poctivých lidí – jen v Praze ročně vrátí asi 6 tisíc věcí.
                                                  40:30
                                                  Změny pro lidi hlášené na úřadech
                                                    Kdo má trvalé bydliště na úřadě, bude to mít nově jasně vyznačeno v občanském průkazu. A od června bude informace taky v registru obyvatel. Počet lidí na ohlašovnách totiž roste.
                                                    42:33
                                                    Dražba filmových klapek
                                                      Živý vstup redaktora Josefa Kvasničky.
                                                      Přehrát celé video
                                                      Stopáž49 minut
                                                      Další díl
                                                      29. května 2017

                                                      Přehled dílů

                                                      Stopáž55 minut

                                                      27. března

                                                      Headlines — Ústupky výměnou za hladké jednání o korespondenční volbě — Obstrukce při jednání o korespondenční volbě — Celkový počet hodin jednání — Vyjednávání o detailech korespondenční volby — Vyšetřování příčin neštěstí v Baltimoru — Příspěvek na nákup munice pro Ukrajinu — Odhalení proruské sítě v Česku — Trest pro sbormistra za zneužívání dětí — Prodej o velikonočních svátcích — Výdělky doktorandů — Propuštění v Diamu — Protest proti změnám v RTVS — První republika v umění — Ostraha hranic v Pobaltí — Odhadovaný růst německé ekonomiky — Požár v jablonecké nemocnici — Inspirace nemocnou princeznou — Skoro letní Velikonoce — Předpověď počasí na Velikonoce a další dny — Předčasně probuzená příroda — Roubování ovocných stromů — Debata o velvyslanci v Rusku — Nehoda autobusu v Lipsku — Penze prominentů komunistického režimu — Zneškodnění útočícího medvěda — Soud o letišti v Líních — Pohybem proti obezitě školáků — Kácení nebezpečných stromů u D10 — Nová pravidla bezpečnosti v hongkongu — Nová definice tzv. anticikanismu — Operace popálené Yulie — Obvinění v kauze Ramfin — Tradiční pletení pomlázek — Oratorium Stabat Mater

                                                      27. 3. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž55 minut

                                                      27. března

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      27. 3. 2024 na ČT24
                                                      Stopáž53 minut

                                                      26. března

                                                      Bezpečnostní situace ve světě podle prezidenta a BIS — Rizika pro Česko — Pocit bezpečí v Česku — Opatření v evropských městech — Očekávané oživení ekonomiky — Co brzdí ekonomiku — Náraz lodě do mostu v Baltimoru — Příčina kolize lodě s mostem — Poplatky za veřejnoprávní média — Pásmo Gazy bez příměří — Slovinsko k munici pro Ukrajinu — Srpen v zemi indiánů — Londýnský soud o Assangovi — Peníze na léčbu vzácných chorob — Rezignace krnovského starosty — Kontroly na silnicích — Kvetoucí stromy ohrožené mrazem — Zřícení dálničního mostu — Pátrání po přeživších a obětech — Proč se most zhroutil — Případy zřícení mostů — Úlevy pro evropské zemědělce a další protesty — Potíže malých mlékáren — Snížení pracovní doby německých strojvedoucích — Požár barokního kostela — Likvidace chovu slepic nakaženého salmonelou — Rekordní ceny kakaa — Velikonoční víkend mimo domov — EZKarta s novými funkcemi — Nové podmínky pro rybaření na jihu Čech — Vjezd na Staré město v centru Prahy — Poškozené nové dílo Banksyho — Noční běh pro Světlušku

                                                      26. 3. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž53 minut

                                                      26. března

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      26. 3. 2024 na ČT24
                                                      Stopáž54 minut

                                                      25. března

                                                      Josef Středula se vrací do čela ČMKOS — Vedení ČMKOS — Josef Středula — Podpora Josefa Středuly — Výzva RB OSN k příměří v Gaze — Devět lidí je zraněných po ruském raketovém útoku na Kyjev — Napodobeniny zboží na českém trhu — Důvěra v českou ekonomiku — Vyšetřování pátečního teroristického útoku — Trest pro Miroslava Závadu — Podání přiznání k dani z příjmů — Svatjalana Cichanouská v Praze — Návrat soch na průčelí paláce Savarin — Příprava staveb nových jaderných bloků — Zisk bank v ČR — Kontrola kamionů na severu Moravy — Mráz, sníh a silný vítr — Nové případy nákazy černým kašlem — Očkování proti černému kašli — Černý kašel — Jak poznat černý kašel — Slovensko před druhým kolem voleb — Zdravotní stav Miloše Zemana — Změny ve společnosti Boeing — Nové sazby mýtného — Nařízení o digitálních trzích — Napětí v Rudém moři nepolevuje — Odlování ředitelky ze základní školy — Protesty proti úpravě vodního zákona — Plicních ventilátory pro Ukrajinu — Kauza Donalda Trumpa — Nebezpečné serpentiny u Bečova nad Teplou — Polární záře — 50 let čipových karet — Ferraty před začátkem sezony — Záchrana hospodářských zvířat

                                                      25. 3. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž54 minut

                                                      25. března

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      25. 3. 2024 na ČT24
                                                      Stopáž51 minut

                                                      24. března

                                                      Vítězové prvního kola slovenských prezidentských voleb — Výsledky 1. kola prezidentských voleb — Průběh sčítání hlasů — Účast v 1. kole prezidentských voleb na Slovensku — Volební noc ve štábu Ivana Korčoka — Profily prezidentských kandidátů — Volební noc ve štábu Petera Pellegriniho — Zajímavosti kolem slovenských voleb — Ukrajina o terorsimu v Rusku — Státní smutek za oběti krveprolití — Jednání o důchodové reformě — Květná neděle — Obnova poničených chmelnic — Řidiči mladší 18 let — Čip k trénování umělé inteligence — Polární záře — 15 let od odvolání vlády Mirka Topolánka — Nákupy před Velikonocemi — Ceny potravin — Nákupy potravin ze dvora — Nákupy v Polsku a Německu — Počasí o Velikonocích — Boje na Ukrajině — Evropská podpora zbrojařů — Podpora evropského obranného průmyslu — Demolice nadjezdu na D1 — Bourání mostu nad D1 — Pochod na podporu Palestiny — Požár rodinného domu — Nový zákon o audiovizi — Guterres u Gazy — Protesty proti dolu v Srbsku — Návštěvnická sezona v kroměřížském zámku

                                                      24. 3. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž51 minut

                                                      24. března

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      24. 3. 2024 na ČT24
                                                      Stopáž50 minut

                                                      23. března

                                                      Krveprolití v Moskvě — Vyšetřování útoku v Moskvě — Místo teroristického útoku — Reakce na útok v Rusku — Vyprošťovací práce na místě útoku — Terorismus v historii Ruska — Přednostní právo ve sněmovně — Část firem snížila počet lidi pracujících na dohodu — Vítr na Moravě — Protest za odstoupení vlády — Prezidentské volby na Slovensku — Volební den na Slovensku — Dění ve volebních místnostech — Sčítání hlasů a výsledky voleb — Sídlo slovenského prezidenta — Dobrovolníci uklízejí Česko — Uzavírka D1 na Vysočině — Čištění letadel v Kunovicích — Vážná nemoc princezny Catherine — Pokuty za průjezd na oranžovou — Porušení přednosti v jízdě — Lidé v Líšťanech odmítli větrníky — Sbírka na zbraně pro Ukrajinu — Nová expozice v pražské zoo — Soběstačnost ve výrobě léků — Rumcajsova lavička v Jičíně — Národní sbírka zlozvyků

                                                      23. 3. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž50 minut

                                                      23. března

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      23. 3. 2024 na ČT24

                                                      Události na sociálních sítích

                                                      Napište nám