Rypouši

20. 11. 2016

Z pohádkově krásného Wádí Rum míříme na jedno z nejodlehlejších a nejdivočejších míst na Zemi – na ostrov Jižní Georgie. Nežijí tu žádní stálí obyvatelé, ostrovy tvoří strmé skály a ledovce. Jsou tu jen tisícovky tučňáků, lachtanů, nebo rypoušů sloních. Expedice v čele s Václavem Šilhou se k těmto zvířatům dostala opravdu blízko a vy teď máte v Objektivu jedinečnou možnost se podívat na místa, kam téměř žádní turisté nejezdí.

videoRypouši
...
video video

Rypouši

Mapa

Přejít na obsah dílu


Sandwichovy ostrovy

20. 12. 2015

Je pár dnů před Vánocemi a my pro vás máme opravdu unikátní cestovatelský dárek. Autoři následující reportáže a účastníci fotografické expedice nás vezmou na místa, která doteď vidělo na vlastní oči jen málo lidí. Skutečná exotika ale nebyla zadarmo. Máme pro vás dlouhou cestu po moři i riskantní vylodění. Troufnu si říct, že ostrov Vindication můžete takto důvěrně poznat jenom s Objektivem.

videoSandwichovy ostrovy
...
video video

Sandwichovy ostrovy

Mapa

Přejít na obsah dílu


Jižní Georgie

19. 6. 2011

Od Falklandských ostrovů teď poplujeme směrem na jihovýchod. K ostrovu Jižní Goergie. Poprvé se tu vylodil James Cook, někdy v roce 1775. A byl to právě on, který dal ostrovu jméno Georgia, na počest krále Jiřího III. Později ostrov sloužil jako základna lovců tuleňů a na začátku dvacátého století tu kotvily velrybářské lodě. Dodnes jsou tu u břehů k vidění vraky, které připomínají staré časy, nemilosrdné k těmto největším savcům. Ostrov je pustý, nemá žádné stálé obyvatele. A jak za chvíli uvidíte, není se co divit.

videoJižní Georgie
...
video video

Jižní Georgie

Mapa

Přejít na obsah dílu