29 minut

24. září 2017

Obsah dílu

Honduras: Roatán — Itálie: Florencie — Bělorusko: Polock

Části dílu

00:58
Honduras: Roatán
    Několik desítek kilometrů od honduraského pobřeží leží ostrov Roatán. Někdy se o něm mluví jako ne o zcela objeveném ráji na Zemi. Je to dokonce prý jeden z nejkrásnějších ostrovů vůbec. Češi ho už objevili a založili tam vesnici. S typickými červenými střechami, přesně s takovými, jaké mají vesnice na Moravě. Autor následující reportáže Michal Čeliš tvrdí, že život tam plyne pomaleji a je tam krásně. Ostatně co jiného byste čekali od ráje na Zemi?
    08:44
    Itálie: Florencie
      V druhé reportáži zamíříme na jedno z nejromantičtějších míst v Evropě, do Florencie. Bývá někdy označována také jako hlavní evropské město umění. I v následující reportáži nás čeká česká stopa. Naší průvodkyní po těch nejzajímavějších místech města bude rodačka z Havířova, která si jméno Markéta změnila na Meggie a ve Florencii žije už devět let. Den od rána do večera nabitý zážitky s ní prožila naše spolupracovnice Nikola Tenevová.
      19:09
      Bělorusko: Polock
        Příští týden si v Česku připomeneme výročí úmrtí sv. Václava. Příběh českého knížete z 10. století, kterého nechal v touze po moci zavraždit vlastní bratr Boleslav, byl už v raném středověku známý po celé Evropě. Fresku sv. Václava z 12. století našli dokonce i v klášteře na severu Běloruska a teď ji restaurují. S kamerou se tam vypravil i Objektiv.
        26:35
        Soutěž
          Ve které zemi najdete fresku sv. Václava z 12. století?A) UkrajinaB) SlovenskoC) Bělorusko
          Přehrát celé video
          Stopáž29 minut
          Další díl
          1. října 2017

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám