28 minut

25. září 2016

Obsah dílu

Španělsko: Gran Canaria — Izrael: Z Jeruzaléma do Tel Avivu — Mexiko: Santiago de Tequila

Části dílu

00:50
Španělsko: Gran Canaria
    Třetí největší ostrov Kanárských ostrovů – to je Gran Canaria, klidně by se mu mohlo říkat ostrov rajských jablek. Rajčata se tu totiž pěstují ve velkém. A navíc – v nepřehlédnutelných fóliovnících. Tak trochu jiný pohled na ostrov Gran Canaria vám ve své reportáži nabídne Vladimír Tokan.
    08:34
    Izrael: Z Jeruzaléma do Tel Avivu
      Teď se společně vydáme do Izraele. Tamní ministerstvo dopravy se před lety rozhodlo zmodernizovat zastaralou železniční síť ještě z doby Osmanské říše. V těchto dnech se dokončují nejnáročnější práce na vůbec nejdražším projektu v dějinách izraelské železnice – na rychlodráze, která propojí Jeruzalém s Tel Avivem. Jak probíhá miliardový projekt, se jel podívat náš blízkovýchodní zpravodaj Jakub Szántó.
      15:11
      Mexiko: Santiago de Tequila
        Co se vám vybaví jako první, když se řekne Mexiko? Dobré jídlo? Nebo snad tequila? Pokud patříte mezi milovníky tohoto nápoje, tak se vám určitě bude líbit následující reportáž. S Petrem Tomaidesem se totiž vydáme přímo do Santiaga de Tequila – do města, kde tento nápoj vznikl a samozřejmě ho tu najdete v nejrůznějších podobách – ať už co se chuti nebo tvaru lahve týče.
        25:44
        Soutěž
          Přehrát celé video
          Stopáž29 minut
          Další díl
          2. října 2016

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám