30 minut

2. února 2014

Obsah dílu

Indonésie: Borneo — Filipíny: Guiuan — Velká Británie: Ledové sochy

Části dílu

00:58
Borneo
    Je před námi výlet na ostrov Borneo. Objektiv vás vezme do míst, kde je třeba si cestu vysekávat mačetou. Ukážeme vám i několik druhů zvířat, které nenajdete nikde jinde na světě. A víte jaké zvíře je symbolem ostrova? Autor reportáže Michal Gálik o něm říká, že je to pozoruhodný střapatý tvor zvaný lesní člověk. On sám po něm pátral celé dva dny, aby ho pro vás natočil, takže – tady je jeho reportáž.
    10:55
    Guiuan
      Filipíny běžně nabízejí exotiku a pohodovou atmosféru. Jak ale všichni víme, koncem loňského roku ji narušil tajfun Hajan – s rychlostí přes 300 kilometrů za hodinu to byl zatím nejsilnější živel svého druhu, který se kdy podařilo změřit. Filipínci dodnes likvidují spoušť, kterou za sebou zanechal. Pomáhají jim i zahraniční humanitární organizace. Reportér Tomáš Vlach tam strávil měsíc jako koordinátor humanitární organizace Člověk v tísni, v jednom z nejvíce postižených míst v Guiuanu. A vše přitom sledoval i s kamerou.
      19:08
      Ledové sochy
        Sochy antických mistrů nám i po tisíciletí vyprávějí příběhy dávno zaniklých kultur a civilizací. Jak ale uvidíte za malou chvíli, tak ne všem uměleckým dílům je souzeno přetrvat a zachovat poselství pro budoucí generace. V dnešní zrychlené době jsou stále více populární sochy z ledu, ano slyšíte dobře. Dají se vytvořit za několik hodin a za několik hodin zase roztají. My se teď podíváme do Londýna na mezinárodní festival ledového sochařství. A představte si, že ten letošní ročník vyhrál tým z Afriky.
        27:32
        Soutěž
          Přehrát celé video
          Stopáž31 minut
          Další díl
          9. února 2014

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám