26 minut

11. září 2011

Obsah dílu

Indie: Cesta do Indie I — Bulharsko: Cesta do Indie II — Írán: Cesta do Indie III

Části dílu

01:00
Cesta do Indie I
    Z Čech do Indie je to po zemi asi 8 tisíc kilometrů. To už je docela štreka, co myslíte? Troufli byste si takovou cestu podniknout? A cestovat opravdu jen vlakem nebo autobusem? Stejně tak jako spolupracovník Objektivu novinář Ivan Brezina? On sám říká, že to pro něj byla vůbec nejzajímavější cestovatelská zkušenost. A to už toho viděl opravdu hodně. Cestu do Indie podnikl celkem třikrát. A to samotné už svědčí o tom, že to musí být opravdu zážitek. Svou třetí cestu do Indie Ivan ale pojal tak trochu s nadsázkou, uvidíte sami. A přibral si dokonce i parťáka, taky cestovatele, i když tak trochu jiného než byste čekali.
    09:23
    Cesta do Indie II
      A pokračujeme dál. Ivan s Pepkem přeci jenom mají před sebou ještě pořádný kus cesty. Z Rumunska přes Bulharsko. Tam se na chvíli zastavíme. A podíváme se na jeden unikát. A sice na nejstarší osídlené místo v zemi, jmenuje se Veliko Tarnovo. A jak sám Ivan říká je to jedno z nejnádhernějších míst celého Balkánu. Pokud byste měli cestou do Indie udělat jen jedinou zastávku v Bulharsku, tak by to mělo být právě tady. Pak už nás čeká Turecko, most přes Bospor a budeme spolu s naší výpravou v Asii. Ale pěkně popořadě.
      17:10
      Cesta do Indie III
        Pozemní cesta na východ je proti letadlu velmi levná. Samotná doprava z Prahy až na indické hranice vás přijde jen asi na čtyři tisíce korun. Jídlo a hotely jsou v Asii doslova za hubičku. Pokud se ale tudy vydáte na jaře a v létě, budete se na rozpálených pouštích Íránu a Pákistánu smažit stejně, jako naši poutníci. Čtvrtému horko nevadí, to jste si už asi všimli. Je totiž vyroben z vulkanizované gumy. Takže je před námi poslední část jejich dobrodružství.
        24:43
        Soutěž
          Přehrát celé video
          Stopáž26 minut
          Další díl
          18. září 2011

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám