27 minut

4. října 2012

Obsah dílu

Denní stacionář Alka — Léčebná terapie Therasuit — Portrét Marie Bártové

Části dílu

00:24
Denní stacionář Alka
    V dnešním Klíči zamíříme do Příbrami, kde působí obecně prospěšná společnost Alka, kterou před lety založili rodiče handicapovaných dětí. V tomto velkém městě nebylo žádné zařízení pro postižené, kteří již ukončili školní docházku.
    V denním stacionáři Alka, kam pravidelně dochází lidé i s těžkými, kombinovanými handicapy se snaží co nejvíc zvýšit soběstačnost klientů, smysluplně vyplnit jejich volný čas a umožnit jejich rodičům návrat do práce.
    06:04
    Léčebná terapie Therasuit
      Před rokem v Alce také začali pracovat s léčebnou terapií Therasuit, kterou před více jak 10 lety vymyslela fyzioterapeutka z USA paní Isabella Koscielny. Therasuit je nová pohybová metoda i pro nechodící klienty cílená na odstraňování pohybových problémů u lidí s DMO.
      12:28
      Portrét Marie Bártové
        V portrétu vám představíme Marii Bártovou, která před čtyřmi roky nešťastně spadla z koně a přitom si poranila záda. Ani tento úraz, který ji upoutal na vozík, ji neodradil od aktivního stylu života. Je zdravotní sestrou na Americké ambasádě a věnuje se pro handicapované nové sportovní disciplíně rychlostní kanoistice – paracanoeingu. Dokonce z rychlé vody „vylovila“ i stříbro na letošním MS v Polsku.
        Přehrát celé video
        Stopáž27 minut
        Další díl
        18. října 2012

        Napište nám