Hokejový trenér Pavel Hynek a šéfkuchař a držitel Michelinské hvězdy Oldřich Sahajdák v baru u Michala Prokopa

Oldřich Sahajdák je jedním ze dvou tuzemských kuchařů, kteří v Česku poprvé získali Michelinskou hvězdu, tedy neprestižnější mezinárodní ocenění pro šéfkuchaře a restaurace, ve kterých působí. Ačkoliv prošel kuchařskou praxí v restauracích po celém světě, je dodnes zastáncem tradiční české kuchyně, kterou ovšem nabízí ve špičkové kvalitě a netradiční podobě. Možná se na jeho lásce k české kuchyni odrazila i rodinná tradice – matka i babička byly profesionální kuchařky. Absolvent amerického kulinářského institutu s kuriózním názvem CIA, Oldřich Sahajdák, navíc nedávno otevřel českou restauraci i v nepředstavitelně konkurenčním prostředí amerického New Yorku.

Absolvent Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy Pavel Hynek se po dvacetileté trenérské kariéře konečně dočkal, jako hlavní trenér, mistrovského titulu v české hokejové extralize. Titul letos získal s týmem Pardubic, ale jako asistent hlavního kouče má na kontě úspěchů celou řadu – například dvě prvenství s pražskou Spartou, ale také titul mistrů světa s juniorskou hokejovou reprezentací. Hokej se pro něj stal náplní života a tak za ním kočovně cestuje z Prahy do Ústí nad Labem, Plzně, Znojma, Bratislavy – protože v českých poměrech je životnost trenérů u týmu velmi nejistá.

Stopáž37 minut
Rok výroby 2012
 P ST
ŽánrMagazín