Pod pokličkou → 21. 10. 2012

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2011

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 63521

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

21. 10.
2012

Knedlík, brambor, rýže, k obezitě blíže

Pojem příloha se v české kuchyni zúžil na trojici - brambory, rýže a těstoviny. Pod pokličkou tentokrát objevíte, čím je zdravě a hlavně chutně obměnit či nahradit. Zjistíte, proč jsou přílohy českým fenoménem a jak se z původně plnohodnotných jídel stala obloha masa.

Víte, že...

a) Jiný kraj, jiný mrav. A tak zatím co u nás vedou knedlíky, například v Indii dostanete nejčastěji rýži nebo placky čapátí. Ty nesmí chybět téměř u žádného jídla. Nejčastěji konzumovaným typem rýže je Basmati, což v hindštině znamená „královna...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie

Recept

Karlovarské knedlíky

5 housek
mléko
2 vejce
hrubá mouka
petrželka
sůl
fólie na potraviny

Zobrazit recept Vytisknout recept

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Dezert není nutný, oběd je však smutný

11. 5. 2011 17:30 ČT1

Dezert je slovo francouzského původu a označuje zákusek, neboli poslední chod, kterým se ukončuje jídlo. Tento výraz pochází od slova "desservir", což v překladu znamená sklízet, například ze stolu. Každá kultura či oblast má…