Pod pokličkou → 23. 7. 2012

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2009

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 62862

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

23. 7.
2012

Perník, pendrek, hadi připomenou mládí

Pendrek i gumové hady má většina z nás spojené s dětstvím, poutí a kolotoči. Jak jsou na tom tyto cukrovinky z hlediska výživy a popularity dnes? Na co se dá použít cukrová vata a z čeho se tyto laskominy vlastně vyrábějí? A jak dopadne srovnání s celosvětovou produkcí nadnárodních společností, to uvidíte a uslyšíte od odborníků v pořadu Pod pokličkou.

Víte, že...

a/ Pamětníci si jistě ještě vzpomenou na chuť tzv. mejdlíček. Cukrovinek, které děti milovaly, ale jejich chuť byla prazvláštní. A jak by ne, když je vyráběly škrobárny z brambor. Z bramborového škrobu za přítomnosti kyselin sírové nebo solné vznikal bramborový...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie

Recept

Turecký med

3 bílky
180 g cukru
100 g medu
120 g sekaných oříšků
(vlašských nebo lískových)

Zobrazit recept Vytisknout recept

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Kapři, pstruzi, candáti na stole se vyplatí

16. 12. 2009 17:30 ČT1

Nejvíc sladkovodních ryb se v Česku sní jednoznačně o Vánocích. Je to stabilní jev i přesto, že odborníci tvrdí, že ryby v našem jídelníčku jednoznačně chybějí. Jak nám prospívá maso sladkovodních ryb, jsou lepší než ryby mořské…