Pod pokličkou → 6. 11. 2017

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2008

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 60578

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

6. 11.
2017

Jak s praotcem Čechem, živ se strdím, mlékem

Zatímco některé potraviny si našly cestu do našich kuchyní teprve nedávno, jiné znali naši předci už před stovkami, ba i tisíci lety. Zpátky k české kuchyni se vracejí nejen makrobiotici a vyznavači bio, ale i obyčejní lidé. Návrat k tradicím se stal po mnoha letech vyznávání exotických kuchyní, především čínské, italské, mexické apod., velkou módou. Zpět k tradicím se vrací i způsob použití českých potravin v kuchyních.

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Z ovčího mléka nevznikne jen feta

8. 10. 2008 17:30 ČT1

Chov ovcí býval v Čechách značně rozšířen odnepaměti. Chovaly se hrubovlné ovce, které poskytovaly kromě vlny i mléko. Za zlatou éru českého ovčáctví lze považovat 30. léta 19. století. Tehdy se už ovce chovaly spíš pro maso. Od…