Pod pokličkou → 28. 5. 2012

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2008

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 59512

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

28. 5.
2012

Karob není kakao, tuku má jen pomálo

Karob je stálezelený keř nebo strom, původem ze Středomoří. Pěstuje se již 4000 let především pro své jedlé plody, známé pod názvem svatojánský chléb či rohovník. Karobové boby rostou v luscích, po usušení se melou na jemný prášek. Plody karobu se dají konzumovat i čerstvé. Karob (svatojánský chléb) nachází v současné době uplatnění při výrobě čokolády, cukrovinek, pečiva, nápojů, zpracování masa, mléka, ovoce a zeleniny, ale i kosmetických přípravků. Lusky karobu chutnají jako čokoláda a sladce voní. A kakau se karob chutí podobá tak, že v pečivu a cukroví jej téměř nepoznáte.

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie Fotografie Fotografie

Následující díl

Fotografie

Jak s praotcem Čechem, živ se strdím, mlékem

14. 1. 2009 17:30 ČT1

Zatímco některé potraviny si našly cestu do našich kuchyní teprve nedávno, jiné znali naši předci už před stovkami, ba i tisíci lety. Zpátky k české kuchyni se vracejí nejen makrobiotici a vyznavači bio, ale i obyčejní lidé.…