Pod pokličkou → 1. 5. 2012

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2008

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 59510

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

1. 5.
2012

Když nevíš jak na to, vezmi recept, zlato!

Také patříte k těm, kteří vaří zásadně podle své fantazie anebo se naopak v kuchyni neobejdete bez kuchařské knihy? Recept či receptura je obecně předpis k nějaké činnosti. Může to být návod, jak připravit určitý pokrm nebo přeneseně i jiný návod na přípravu nějaké látky. Se sbírkami kuchařských receptur neboli kuchařkami se v posledních letech roztrhl pytel. Ale jak se v nich orientovat a jakým receptům věřit?

Víte, že...

A/ V současné době se poznatky o vaření a stravování šíří velmi rychle a to díky sdělovacím prostředkům. Vaření a kulinářství se zabývají nejen psaná média , ale i rozhlas, televize a dokonce i pořad Pod pokličkou. Ještě před stopadesáti lety měli profesionálové...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie

Recept

Jablkový koláč

na těsto:
28 dkg hladké mouky
8 dkg moučkového cukru
kypřící prášek
citrónovou kůru
20 dkg másla
2 žloutky

na náplň:
½ kg jablek
4 dkg hrozinek
2dkg cukru
3 dkg mandlí
1 vejce na potření

Zobrazit recept Vytisknout recept

Následující díl

Fotografie

Tykve - podzimní ozdoba vaší zahrady i jídelníčku

1. 10. 2008 17:30 ČT1

Za pravlast tykve se považuje jihoamerické Peru. Právě tady ji místní indiáni využívali ve své kuchyni už před 5000 lety. A nutno dodat, že dodnes jsou v americké i karibské kuchyni tykve velmi populární surovinou. Dýně neboli…