Křenové víno podle Ivany Haldové

Křenové víno je sice lektvar pro silnější povahy, ale výsledek stojí za to. Možná nevíte, že křen nejen pročistí náš žlučník, ale zapůsobí blahodárně také na naše klouby, šlachy a svaly – zkrátka na celý pohybový aparát.

Výroba křenového vína je opravdu jednoduchá. Křen nastrouháme na jemném struhadle, zalijeme červeným vínem a nádobu uzavřeme.

Křenové víno doporučujeme například pro jarní kůru na podporu funkce žlučníku. Křen prospěje také našim kostem a šlachám, zkrátka celému pohybovému aparátu.

Užívání
Ze začátku kůry doporučujeme 3krát denně jednu kávovou lžičku křenového vína a po čase 3krát denně jednu čajovou lžičku. Kůra by měla trvat jeden měsíc.
Křenové víno podle Ivany Haldové

Křenové víno podle Ivany Haldové

Ohodnoťte tento recept: 

73 hlasů

Bylinka v tomto receptu:

Další recepty Celý díl