Soutěž

Otázky z 14. dubna

Odkud pocházel konstruktér Hubert Cecil Booth, který si nechal v roce 1901 patentovat první vysavač?

  • A) z USA
  • B) z Anglie

Odpověď pošlete pomocí SMS ve tvaru POLO mezera A nebo B na telefonní číslo 900 11. Jeden divák, který správně odpoví na soutěžní otázku, má možnost získat poukázku v hodnotě 10 000 Kč na nákup samostatného robotického vysavače 2v1 Roomba Combo j7+ se zcela vysouvacím mopem, který sám vyhodnotí, kde vysát a kde vytřít. Na odpovědi čekáme nejpozději do soboty 20. dubna do ukončení vysílání našeho pořadu a jména výherců se pak dozvíte příští neděli a také na internetové stránce.

Který smysl má ježek nejvíce vyvinutý?

  • A) čich
  • B) zrak

Svoji odpověď posílejte formou SMS ve tvaru PATE mezera A nebo B na telefonní číslo 900 11. Tři diváci, kteří nám pošlou správnou odpověď, získají od společnosti Zahrada Ježek poukaz na nákup neviditelných obrubníků LEGI. První výherce v hodnotě 2500 Kč, druhý v hodnotě 1500 Kč a třetí ve výši jeden tisíc korun. Na odpovědi čekáme nejpozději do soboty 20. dubna, do konce vysílání našeho pořadu a jména výherců se dozvíte příští neděli a také na internetové stránce pořadu Polopatě.

Výherce minulé soutěže

Minule nás zajímalo, k čemu se používají fungicidy. Správná odpověď byla A) k likvidaci houbových a plísňových chorob. Poukaz na odběr zboží v eshopu Proteco nářadí v hodnotě 2000 získávají Jiří Chejn – Praha, Hana Petrášová – Dvůr Králové nad Labem, Naďa Lonská – Písty, Andrea Holanová – Napajedla a Helena Lovecká – Český Těšín.

Dále nás zajímalo, co je to čedič. Správná odpověď byla B) tmavá výlevná vyvřelá hornina. Sadu hnojiva Rosteto s čedičovou moučkou získávají Martina Bancířová – Vratimov, Adriana Svobodová – Chomutov, Stanislav Procházka – Děčín, František Medek – Znojmo a Věra Vojtová – Domažlice.

Gratulujeme!

Pravidla soutěže