Moderní hobby magazín Filipa Čapky. Užitečné informace o zahradách, bydlení a stavebních úpravách všeho druhu. Nejnovější trendy pro vaši inspiraci
Obsah dílu
Dnes se dozvíte, jak pěstovat, sklízet a zpracovat švestky, jak si připravit ovocné šťávy a přesnídávky, poradíme, jak správně zalévat i jak si vypěstovat bylinky na různé neduhy, pomůžeme s výběrem vhodných barev v interiéru, představíme nápady, které vám ulehčí práci na zahradě v pozdním létě, a představíme vám psí plemeno nenáročné na venčení.
Švestky
Slivoň je opředena bohatou symbolikou, je atributem odolnosti a vytrvalosti, zdrojem energie a zásobárnou zdraví prospěšných látek. Připomeneme si, že nastal čas švestek a švestkových receptů.

Zalévání je věda
Dana Marklíková vám ve své pravidelné rubrice ukáže, jak se správně vypořádat se zaléváním nejen zahrady.

Příprava ovocných šťáv a přesnídávek
Šťávy z čerstvého ovoce mají pozitivní vliv na náš organismus. Velkou výhodou je, že šťávy si můžete připravit prakticky z čehokoliv, záleží jen na vaší chuti a surovinách, které zrovna máte.

První pomoc na okně, pěstujeme bylinky
Málokteré rostliny přinášejí tolik užitku jako bylinky. Dnes vás seznámíme s těmi, které na různé neduhy používali už naši předci.

Barvy v interiéru
Poradíme vám, jaké barvy zvolit do pokoje vašich potomků, aby příznivě působily na jejich kreativitu i psychiku a nabily je energií.

Pozdní léto na zahradě
S přicházejícím podzimem už nebývá takové vedro, a tak se můžete pustit do prací, u kterých se zapotíte.

Máme doma čivavu
Čivava je přátelské a nenáročné psí plemeno. Pokud takového psa chcete chovat, podívejte se na naši reportáž.

Zpracování švestek
A na závěr si ukážeme, jak se dají švestky usušit nebo připravit z nich čatní.
