Grilovaný kuřecí hamburger

O domácím burgeru si nemusíte nechat zdát ani v zimě. V teple svého domova si připravte jeho lehčí verzi s použitím kuřecího masa.

Mleté kuřecí maso
strouhaný sýr
škrob
mléko
sůl
kurkuma
paprika
žemle
salát

Do mísy přidáme maso, k tomu přidáme sýr (2/3 množství masa), škrob, trochu mléka, sůl a na zbarvení kurkumu a papriku a libovolné bylinky, jemně nasekané. Vytvoříme placky a dáme na gril. Žemle rozkrojíme a také opečeme na grilu.

Na opečenou žemli položíme maso, poté přidáme trochu salsy (viz níže) a nasekaného salátu. Přiklopíme a ihned podáváme.

salsa

paprika
jarní cibulka
cuketa
další zelenina dle chuti
rajčatová šťáva

Zeleninu najemno nakrájíme a opečeme doměkka. Osolíme až nakonec. Dokořeníme dle chuti a vše ještě na plotně spojíme trochou rajčatové šťávy.

Další recepty Celý díl