Nevařený pudink

Chystáte se na delší cestu autem? Místo bagety koupené u benzínové pumpy dejte přednost domácí stravě. Poradíme vám, z jakých potravin si připravit lehká jídla, která nepodléhají rychlé zkáze.

4 porce

2 hrnky rostlinného mléka (nebo klasického)
1 hrnek rýžových vloček (pokud nejste celiaci, můžete použít i vločky ovesné)
1–2 lžíce chia semínek
1–2 lžíce sezamu
1–2 lžíce mandlí nebo oříšků
sladidlo – med, javorový nebo agáve sirup
1 lžička Čepičky z květů nebo Síla květů (směs květinového „koření“)
Ovoce dle chuti – ideálně bobuloviny, které nemusíme krájet

Večer si do 4 uzavíratelných sklenic s víčky rovnoměrně rozdělíme vločky a chia semínka, zalijeme mlékem, které můžeme přisladit. Rostlinné mléko se pro přípravu jídel na cesty hodí lépe, protože mnohem méně a pomaleji podléhá zkáze než klasické kravské mléko.

Oříšky nebo mandle nasekáme a necháme připravené na ráno. Ovoce si také necháme připravené v lednici. Ráno přidáme do sklenic ovoce a oříšky, posypeme květovým kořením.

Další recepty Celý díl